Griekse Spanakopita maken (Griekse spinazietaart met feta)

spanakopita maken
spanakopita

Behalve dat Griekenland een heerlijk vakantieland is heeft het ook nog eens een heerlijke keuken. Wat dacht je van de Spanakopita? Een heerlijk knapperig spinazietaartje met feta. Super lekker om zelf thuis nog eens te maken.

Op zich is er echt niks moeilijks aan. Beetje klooien met het filodeeg maar verder echt een eitje.

Je kunt Spanakopita maken in een quichevorm, een taartvorm maar zelf gebruik ik graag een medium grote rechthoekige bakplaat.

Welke ingrediënten gaan er in deze Spanakopita?

  • 800 gram spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 250 gram feta
  • 6 grote vellen filodeeg
  • Peper en zout
  • 2 eieren
  • Beetje paprikapoeder
  • olijfolie

Zelf Spanakopita maken, hoe doe je dat?

    • Spinazie ontdooien
    • Filodeeg ontdooien (onder een klamme theedoek bewaren, anders droogt het uit)
    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • Spinazie goed uitknijpen, zoveel mogelijk vocht er uit halen
    • Feta in kleine blokjes snijden
    • Uitje snipperen en even kort opbakken
    • Eieren loskloppen en op smaak brengen met peper en zout en paprikapoeder
  • In een kom de eieren, spinazie en feta mengen
  • 3 vellen filodeeg bestrijken met olijfolie (met een bakkwastje)
  • Leg de 3 vellen overhangend op een bakplaat
  • Schep het spinaziemengsel er in en verdeel het netjes
  • De overhangende delen van het filodeeg naar binnen vouwen
  • Nu met de 3 overige vellen een pakketje maken, de laatste 3 vellen zijn dus de ‘deksel’ van de Spanakopita
  • Ook deze vellen insmeren met olie
  • Bak de Spanakopita in de oven af (ongeveer 20 minuten) tot het filodeeg mooi lichtbruin en knapperig is

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*