Hartige taart met diepvriesspinazie en ricotta

De spinazieoogst is mislukt in Spanje maar toch eten wij lekker een spinazietaart. Gewoon met diepvriesspinazie
De spinazieoogst is mislukt in Spanje maar toch eten wij lekker een spinazietaart. Gewoon met diepvriesspinazie

Dit is een handig recept voor hartige taart met spinazie en ricotta. Je maakt deze quiche met spinazie uit de diepvries. Dat is zeker nu wel prettig want de oogst is in Spanje grotendeels mislukt dus verse spinazie is eventjes een schaars goed geworden. Dat is erg jammer maar we zullen het er gewoon toch mee moeten doen.

Gelukkig kan je ook met diepvriesspinazie een lekkere quiche maken.

Wat heb je nodig voor hartige taart met diepvriesspinazie en ricotta?

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • Pak van 400 gram bladspinazie uit de diepvries
  • 250 gram ricotta
  • 3 eieren
  • 1 bouillonblokje
  • Paar zongedroogde tomaten
De spinazieoogst is mislukt in Spanje maar toch eten wij lekker een spinazietaart. Gewoon met diepvriesspinazie
De spinazieoogst is mislukt in Spanje maar toch eten wij lekker een spinazietaart. Gewoon met diepvriesspinazie

Zo maak je een quiche met ricotta en diepvriesspinazie

  • Eerst ga je vast de oven voorverwarmen op 200 graden
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg en de spinazie
  • Doe de spinazie in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit (als er teveel vocht in je hartige taart zit is het moeilijk om hem te laten stollen, dan hou je gedonder met een te slappe quiche)
  • Snij de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes
  • Doe de spinazie in een flinke kom en voeg daar de ricotta aan toe, schep goed door elkaar
  • Kluts de eieren en doe die ook bij de spinazie en ricotta
  • Verkruimel het bouillonblokje en doe ook die bij het mengsel
  • Schep alles goed door elkaar
  • Vet de quichevorm in
  • Bekleed met de vorm met bladerdeeg
  • Prik een paar gaatjes in het deeg met een vork
  • Schep het spinazie-ricotta mengsel in de vorm en verdeel met een lepel en strijk de bovenkant glad
  • De hartige taart kan nu de oven in
  • Na 35 minuten even testen of hij al klaar is (sateprikker in de quiche steken en dan moet hij er droog en schoon uitkomen)
  • Niet klaar? Dan nog even terug in de oven

Eet smakelijk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*