Hartige taart met spinazie en feta

Hartige taart met spinazie en feta
Hartige taart met spinazie en feta

Deze hartige taart met spinazie en feta is echt niet te versmaden. Het is een heerlijke vegetarische taart die perfect is voor die dagen waarop je even geen zin  hebt in vlees. Deze quiche is namelijk vegetarisch.

Ik heb deze taart gemaakt met tomaten maar je kunt er ook andere ingrediënten aan toevoegen: lekker met pijnboompitjes, walnoten of wat je maar tegenkomt in je koelkast.

Ingrediënten voor hartige taart met spinazie en feta

  • 5-6 plakjes bladerdeeg
  • 300 gram verse bladspinazie
  • 100 gram feta
  • 2 Roma tomaatjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 150 ml kookroom
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 100 gram geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak
  • Klontje boter
Hartige taart met spinazie en feta
Hartige taart met spinazie en feta

Hoe maak je zelf een heerlijke vegetarische spinazietaart met bladerdeeg?

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • Laat het bladerdeeg ontdooien
  • De ui pellen en snipperen
  • Zet een hapjespan op het vuur en bak je uien glazig in een beetje boter, na een paar minuten de knoflook toevoegen en weer iets later ook de verse spinazie toevoegen
  • Roerbak het geheel tot de spinazie flink geslonken is, daarna eventueel kookvocht weg laten lopen
  • Ondertussen de tomaten in plakjes snijden en de feta verkruimelen
  • Vet een quiche bakvorm in met wat boter of olie en bekleed de vorm met het bladerdeeg, een beetje paneermeel over de bodem strooien (dat helpt tegen een te ‘natte’ taart)
  • De verkruimelde feta nu door het spinaziemengsel scheppen
  • Verdeel de spinazie met feta over de bodem van de hartige taart
  • De plakjes tomaat bovenop leggen
  • In een kom de eieren loskloppen samen met de room en peper en zout naar smaak toevoegen, daarna ook de geraspte kaas door dit mengsel roeren
  • Giet nu het eimengsel over de hartige taart
  • Zet de hartige spinazietaart nu in de oven
  • Na ongeveer 45 minuten is je Hartige taart met spinazie en feta klaar

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*