Quiche met spinazie en heerlijk zachte brie

quiche met spinazie en brie
quiche met spinazie en brie

Deze lekkere quiche met spinazie en brie is een heerlijke vegetarische maaltijd, zeker als je er ook nog een lekkere groene salade bij serveert. Natuurlijk kan je de spinazietaart ook als borrelhapje serveren (zowel warm als koud)

Het recept is eigenlijk heel eenvoudig maar houdt er wel rekening mee dat je pas een uur later aan tafel kunt. Zelf vind ik dat meestal niet zo’n probleem. Terwijl je quiche in de oven staat kan je een heleboel andere dingen doen.

quiche met spinazie en brie
quiche met spinazie en brie

Ingrediënten voor quiche met spinazie en brie

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram verse bladspinazie
  • 200 gram roombrie
  • 4 eieren
  • 1 theelepeltje oregano (gewoon gedroogde oregano uit een potje)
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 ml crème fraiche
  • Olie om de quichevorm mee in te vetten

punt brie

Hoe maak je lekkerste quiche met spinazie een roombrie?

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • De paprika in blokjes snijden
  • Zet een flinke wok op het vuur met een beetje olie
  • Roerbak de paprika kort en doe dan de knoflook erbij
  • Als de paprika mooi gaar begint te worden doe je de spinazie erbij in de wok, dat gaat niet in een keer passen dus steeds een handje spinazie toevoegen als het weer wat geslonken is
  • Lekker blijven wokken tot het meeste vocht verdampt is, overtollig vocht giet je aan het einde zoveel mogelijk weg
  • In een kommetje de eieren met de crème fraiche loskloppen en de oregano toevoegen (je kunt naar smaak ook nog wat peper en zout toevoegen maar echt nodig is het niet)
  • Bekleed nu de ingevette quichevorm met het bladerdeeg
  • Schep het spinaziemengsel in de vorm en verdeel het netjes
  • De brie snij je in plakjes en die verdeel je over de spinazie
  • Dan het eimengsel over de quiche met spinazie gieten
  • Bak de quiche af in 35-40 minuten

Deze quiche is prima als vegetarische maaltijd te gebruiken. Heerlijk romig van smaak door de brie en toch heel makkelijk om te maken. Je moet alleen geen haast hebben, de spinazietaart staat wel een tijdje in de oven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*