Spinaziequiche met geitenkaas en hamreepjes

In plaats van gewone kleine plakjes bladerdeeg kun je tegenwoordig ook makkelijk een grote lap bladerdeeg kopen. Dat is voor zo'n spinaziequiche vaak wel zo makkelijk.
In plaats van gewone kleine plakjes bladerdeeg kun je tegenwoordig ook makkelijk een grote lap bladerdeeg kopen. Dat is voor zo'n spinaziequiche vaak wel zo makkelijk.

Deze spinaziequiche met geitenkaas en hamreepjes (of hamblokjes) is super lekker en vrij makkelijk te maken. Het is een simpel recept en je maakt een prachtige quiche (of hartige taart, net hoe je het wil noemen) en hij zit ook nog eens boordevol verse groente.

Voor deze quiche gebruiken we verse spinazie die we eerst even wokken. Daarnaast doen we er lekkere verse paprika bij dus met je hoeveelheid groente zit je wel goed met dit quicherecept. Als je op zoek bent naar meer recepten met spinazie uit de wok dan zou je eens op deze site kunnen kijken http://www.spinaziewokken.nl/

Zelf ben ik dol op geitenkaas maar als je liever gewone (geraspte) kaas gebruikt dan kan dat natuurlijk ook.

In plaats van gewone kleine plakjes bladerdeeg kun je tegenwoordig ook makkelijk een grote lap bladerdeeg kopen. Dat is voor zo'n spinaziequiche vaak wel zo makkelijk.
In plaats van gewone kleine plakjes bladerdeeg kun je tegenwoordig ook makkelijk een grote lap bladerdeeg kopen. Dat is voor zo’n spinaziequiche vaak wel zo makkelijk.

Ingrediënten voor spinaziequiche met geitenkaas en hamreepjes

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 450 gram verse bladspinazie
  • 100 gram hamreepjes of hamblokjes
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook (maar 2 kan natuurlijk ook)
  • 300 ml kookroom
  • 4 eieren
  • 175 gram zachte geitenkaas
  • Peper en zout naar smaak
  • Beetje olie om de verse spinazie mee te wokken

Zelf een spinaziequiche maken met geitenkaas en hamreepjes, hoe doe je dat?

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • Laat het bladerdeeg vast ontdooien op het aanrecht
  • Smeer de quichevorm in met een beetje olie
  • Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik er met een vork wat gaatjes in
  • Snipper de uien
  • Snij de paprika in blokjes
hamblokjes voor de spinaziequiche
hamblokjes voor de spinaziequiche
  • Zet een wok op het vuur en roerbak de uien met de knoflook, paprika en hamreepjes kort tot de uien een beetje glazig worden en doe er dan de spinazie bij (steeds een beetje spinazie toevoegen, het past niet allemaal meteen in de wok)
  • Laat daarna zoveel mogelijk kookvocht weglopen
  • In een kom klop je de kookroom met de eieren los
  • Schep de spinazie in de quichevorm
  • Giet het ei met kookroom mengsel over de spinaziequiche
  • Verbrokkel de zachte geitenkaas en verdeel dat over de spinaziequiche
  • Nu kan je quiche met spinazie en geitenkaas de voorverwarmde oven in
  • Bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*