Spinaziequiche met gorgonzola op z’n Mediterraans

spinaziequiche met gorgonzola
spinaziequiche met gorgonzola

Zin in een bijzondere spinaziequiche met lekkere blauwe kaas en andere heerlijke ingrediënten? Terug naar het vakantiegevoel, de middellandse zee? Dan moet je deze spinazietaart eens maken, echt super lekker olijfjes en wat tomaatjes.

In plaats van gorgonzola kan je ook een andere blauwader kaas gebruiken, bijvoorbeeld Castello blue.

Vaak maak ik spinaziequiche met spinazie uit de diepvries maar met verse spinazie kan je natuurlijk de lekkerste spinazietaarten maken. Dit recept is daar een goed voorbeeld van.

spinaziequiche met gorgonzola
spinaziequiche met gorgonzola

Ingrediënten voor spinaziequiche met gorgonzola

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 grote zak verse spinazie van de supermarkt
  • 2 eieren
  • 100 gram gorgonzola
  • 100 ml crème fraiche
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel tijm
  • Handje zwarte olijven
  • Handje cherrytomaatjes
  • Scheutje olijfolie

Hoe maak je een spinazietaart met verse spinazie en gorgonzola?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • Zet een wok op het vuur met een beetje olie en wok de verse spinazie totdat die goed geslonken is, ondertussen een teentje knoflook toevoegen en dan van het vuur halen
  • In een kom de eieren loskloppen en de crème fraiche er doorheen roeren en op smaak brengen met peper en zout en tijm
  • De gorgonzola in blokjes snijden
  • Doe de gorgonzola en het eiermengsel bij de spinazie en schep alles goed door elkaar
  • Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in
  • Schep het spinaziemengsel in de quichevorm en verdeel het netjes over de bodem
  • De olijven en de cherrytomaatjes halveren en daarmee de taart leuk garneren
  • Bak de spinaziequiche met gorgonzola nu in ongeveer 40 minuten gaar

Deze vegetarische spinaziequiche is heel makkelijk te maken en vele malen lekkerder dan de ‘opwarm-quiches’ uit de super. Zeker een keertje maken, deze hartige taart.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*