Spinazietaart gehakt met filodeeg

spinazie met gehakt en filodeeg
spinazie met gehakt en filodeeg

Zin in een lekker knapperige spinazietaart met gehakt en lekker filodeeg? Dan moet je dit recept eens proberen. Lekker simpel men zonder moeilijke ingrediënten. De voorbereidingen zijn lekker snel klaar en daarna is het gewoon wachten tot de oven zijn werk gedaan heeft.

Je wachten zal beloond worden met een lekker spinazietaartje met knapperig filodeeg. Njam, daar likken zelfs de kids hun vingers bij af! Prima manier om de kinderen een flink portie groente te laten eten. Nog meer groente bij deze maaltijd? Lekker een portie verse worteltje erbij serveren!

spinazie met gehakt en filodeeg
spinazie met gehakt en filodeeg

Ingrediënten voor spinazietaart met gehakt en filodeeg

  • 450 gram diepvries bladspinazie (niet de a-la-crème versie!)
  • 300 gram gehakt
  • 1 pak filodeeg
  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • Potje Boursin Cuisine met de groene deksel (volvet met kruiden)
  • Gehaktkruiden (soort naar smaak, ik zou voor een vrij pittige variant kiezen)

Hoe maak je snel en makkelijk een lekkere spinazietaart met gehakt?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Ontdooi de spinazie en het filodeeg
  • Uitje snipperen
  • Gehakt lekker kruiden
  • Bak het gehakt rul samen met de uitjes, overtollig vocht en vet laten weglopen
  • Laat de spinazie heel goed uitlekken, even goed knijpen
  • Meng in een kom het gehakt met de spinazie
  • Schep de Boursin cuisine er doorheen
  • Boter laten smelten en de vellen filodeeg ermee bestrijken, leg de vellen filodeeg die je nog niet gebruikt onder een klamme theedoek, dan drogen ze niet uit

 

  • Bekleed een taartvorm met het filodeeg, de vellen een stuk laten overhangen over de rand van de taartvorm. Steeds een stukje gedraaid de vellen in de vorm leggen zodat je een soort ster krijgt, een paar vellen apart houden
  • Nu kan je het spinaziemengsel in de taartvorm scheppen, netjes over de bodem verdelen
  • De overhangende delen van het filodeeg naar binnen vouwen en de overgebleven vellen gebruiken voor de bovenkant van de taart, je hebt dan een mooi pakketje gemaakt
  • De bovenkant ook weer met wat gesmolten boter bestrijken
  • Bak de taart gaar in de oven (ongeveer 25 minuten)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*