Spinazietaart maken met gehakt

spinazietaart met gehakt
spinazietaart met gehakt

Heb je nog wat gehakt over en weet je niet goed wat je er mee moet doen? Maak dan eens een lekkere spinazietaart met gehakt! Lekker, voedzaam en simpel.

De voorbereidingen zijn allemaal snel en eenvoudig te doen, je moet alleen wel even geduld hebben want de taart moet nog wel 35-45 minuten de oven in.

Kinderen zijn over het algemeen gek op hartige taarten, zeker als er ook gehakt in zit. Je zou wel kunnen overwegen om wat minder sambal te gebruiken maar sambal badjak is niet echt heel heet.

Boodschappenlijstje voor spinazietaart met gehakt

  • 1 pak diepvries bladspinazie (450 gram)
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 ui
  • 2 theelepels sambal badjak
  • Beetje boter om in te bakken
  • 250 gram gehakt
  • 150 gram pittige geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 125 ml creme fraiche

Hoe maak je lekkerste pittige spinazietaart met gehakt?

  • Oven vast laten voorverwarmen op 200 graden
  • De plakjes bladerdeeg en de spinazie laten ontdooien
  • De ui snipperen en bakken met een beetje boter in de koekenpan
  • Dan het gehakt meebakken tot het mooi rul en droog is
  • Voeg de sambal badjak bij het gehaktmengsel voor wat extra pit
  • De spinazie heel goed uitknijpen, zoveel mogelijk vocht verwijderen

 

  • Roerbak de spinazie nog even mee met het gehakt en schep alles goed door elkaar
  • In een kom de eieren loskloppen en de creme fraiche en de geraspte kaas er doorheen roeren
  • Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg
  • Schep het spinazie-gehakt mengsel in de vorm en verdeel het netjes over de bodem
  • Giet nu het eiermengsel over de spinaziequiche
  • Zet de hartige taart met gehakt en spinazie in de oven en probeer je geduld te bewaren
  • Na ongeveer 35 – 45 minuten (vulling mag niet meer vochtig zijn en het bladerdeeg moet krokant zijn) is je spinazietaart met gehakt klaar

Veel plezier met dit eenvoudige spinazietaart recept

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*