Spinazietaart met bacon en hüttenkäse

bacon voor de spinazietaart
bacon voor de spinazietaart

Heerlijk recept aangepast aan mijn eigen smaak. Zelf ben ik gek op vrij pittige smaken en in het originele recept zat geen bacon. Dat maakte de taart naar mijn smaak een beetje te flauw van smaak. De laatste keer heb ik dus een paar plakjes bacon toegevoegd en toen was de smaak helemaal prima.

Je kunt de bacon natuurlijk vervangen door uitgebakken spekjes of door blokjes salami. Dat is ook erg lekker lijkt me. Onderaan staat een alternatief voor als je hüttenkäse niet ziet zitten

Wat heb je nodig voor deze spinazietaart met bacon?

  • 100 gram bacon (vleeswaren afdeling)
  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 1 pak diepvries bladspinazie
  • 200 gram hüttenkäse
  • Scheutje kookroom
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • Peper en zout naar smaak

Spinazietaart maken met bacon (of spekjes)

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden

    lekker zelf spinazietaart bakken, leef je uit in de keuken!
    lekker zelf spinazietaart bakken, leef je uit in de keuken!
  • Ontdooi de spinazie en de plakjes bladerdeeg
  • Knijp de spinazie heel goed uit
  • Bak de plakjes bacon uit in een koekenpan, daarna fijn snijden
  • Uitje snipperen en fruiten in dezelfde koekenpan
  • In een kom de eieren loskloppen en op smaak brengen met peper en zout
  • Doe de bacon en uitjes in de kom bij de eieren en schep daar de hüttenkäse en de spinazie goed doorheen
  • Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg
  • Schep nu het spinaziemengsel in de taartvorm
  • Zet de hartige spinazietaart in de oven
  • Bak de spinazietaart in ongeveer 40 minuten gaar

Als je hüttenkäse niet ziet zitten

Vervang de hüttenkäse door 125 ml creme fraiche en gebruik 3 eieren in plaats van 4.

Zo maak je in handomdraai een lekkere verrassende spinazietaart

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*