Spinazietaart met bladerdeeg en spekjes

spekjes uitbakken voor de spinazietaart
spekjes uitbakken voor de spinazietaart

Zelf ben ik dol uitgebakken spekjes. Ik eet met regelmaat vegetarisch maar alleen al de geur van uitgebakken doet me watertanden. Gelukkig zijn er veel lekkere spinazietaart recepten met spekjes. Dit recept is ook zo’n topper.

Je kunt de spekjes ook vervangen door bijvoorbeeld stukjes worst. Gewoon lekkere worstjes bakken, in plakjes snijden en die als eerste op de bodem plaatsen. Perfect als er wat worstjes zijn overgebleven van de BBQ. Aan een paar worstjes heb je al genoeg voor een lekker spinazietaartje met worst.

Maar goed; we gaan verder met variant met spekjes.

Ingrediënten voor spinazietaart met bladerdeeg en spekjes

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 uitje
  • 1 duo-pak gerookte spekjes
  • 300 gram spinazie
  • 3 eieren
  • 200 gram crème fraiche
  • 100 gram pittige geraspte kaas
  • Peper en zout naar smaak

 

Hoe maak je een spinazietaart met bladerdeeg en spekjes?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat het bladerdeeg op het aanrecht ontdooien
  • Ui pellen en snipperen

    In plaats van 'gewone' witte uien kun je ook rode uien gebruiken
    In plaats van ‘gewone’ witte uien kun je ook rode uien gebruiken
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan tot ze een beetje knapperig zijn, en dan nog even de gesnipperde uitjes meebakken
  • De spinazie 3 a 4 minuten roerbakken tot de spinazie geslonken is
  • Spinazie en spekjes samenvoegen en door elkaar scheppen
  • In een kom de eieren loskloppen, op smaak brengen met peper en zout en de crème fraiche er doorheen roeren, als laatste de geraspte kaas toevoegen en nog even goed doorroeren
  • Bekleed een quichevorm of een taartvorm met het bladerdeeg
  • Schep het spinazie/spekjes mengsel in de vorm en verdeel het netjes over de bodem
  • Giet daarna het eiermengsel over de hartige taart in wording
  • Zet de spinazietaart in de oven
  • Na ongeveer 30 minuten is je spinazietaart met bladerdeeg en spekjes klaar

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*