Spinazietaart met brie en champignons

brie voor de spinazietaart
brie voor de spinazietaart

Altijd lekker, een hartige spinazietaart met brie en lekkere gebakken champignons. Lekker als maaltijd maar ook als borrelhapje misstaat dit gerecht niet. Als hapje snij je natuurlijk wel wat kleinere puntjes.

Wat je nodig hebt voor deze spinazietaart zie je hieronder staan, zoals je ziet geen moeilijke ingrediënten. Deze taart is voor mij dan ook een makkelijke maaltijd voor gewoon door de week.

Deze spinazietaart is ook nog eens vegetarisch. Zelf ben ik geen vegetariër maar zo af en toe eens een dagje zonder vlees is gewoon goed en zeker ook erg lekker.

Ingrediënten voor spinazietaart met brie

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 pak diepvries spinazie van ongeveer 400 gram
  • 200 gram champignons
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraiche
  • Flinke punt brie
  • Beetje olie

Spinazietaart met brie maken

  • Brie uit de koelkast halen
  • Oven vast voorverwarmen op 220 graden
  • Bladerdeeg ontdooien
  • Spinazie verwarmen volgens aanwijzingen op het pak
  • Uitje snipperen en bakken met een beetje olie in een koekenpan
  • Champignons schoonmaken met een stukje keukenpapier
  • De champignons snij je in plakjes en die bak je mee met de uitjes

    Champignons en uitjes bakken
    Champignons en uitjes bakken
  • De knoflook toevoegen en alles lekker gaar bakken
  • Bekleed de quichevorm (of taartvorm) met het bladerdeeg
  • De spinazie uit de pan halen en goed laten uitlekken in een zeef of vergiet
  • De champignons en uitjes mengen met de spinazie in een kom
  • Eieren en crème fraiche ook toevoegen en alles goed door elkaar scheppen
  • Schep dit mengsel nu in de quichevorm, netjes over de bodem verdelen
  • De brie in plakjes snijden en verdelen over de spinazietaart
  • Zet de hartige taart nu in de voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 40 minuten af

Eet smakelijk

Ps. Als de brie te hard gaat kan je aluminiumfolie over de taart doen en dan weer terugzetten in de oven. De brie zal dan minder snel te bruin worden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*