Spinazietaart met gehakt en feta uit de oven

Spinazietaart met gehakt en feta is een lekker recept voor het hele gezin
Spinazietaart met gehakt en feta is een lekker recept voor het hele gezin

De lekkerste spinazie is (volgens die kleine uk hier) de spinazietaart met gehakt uit de oven. Maar dan wel met rozijntjes roept ze er achter aan! Ooit verzonnen om nog iets zoets toe te voegen voor kleine dreumes en sindsdien zijn de grote mensen hier in huis ook wel te vinden voor een spinazietaart met gehakt en rozijntjes uit de oven. Quiches zijn trouwens altijd populair hier, als ik er een sta te maken dan loopt iedereen heel enthousiast door de keuken.

Moet je vaker doen schat

Eigenlijk is het maken van een quiche met spinazie helemaal niet zo gek veel werk, je moet er alleen wel even op wachten als de quiche met spinazie in de oven staat. Op zich kosten de voorbereidingen helemaal niet zoveel tijd. Op dagen waarop ik op tijd thuis ben maak ik dus graag een hartige taart.

Ingrediënten voor spinazietaart met gehakt uit de oven

  • 6 blaadjes bladerdeeg
  • 400 gram gehakt (met shoarmakruiden)
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 200 gram ricotta
  • 200 gram feta
  • 1 rode ui
  • Paar reepjes rode paprika
  • Peper en zout naar smaak
Spinazietaart met gehakt en feta is een lekker recept voor het hele gezin
Spinazietaart met gehakt en feta is een lekker recept voor het hele gezin

Hoe maak je een lekkere spinazietaart met gehakt en feta?

  • Zet oven vast aan op 200 graden
  • De plakjes bladerdeeg laat je ontdooien op het aanrecht
  • Uitje snipperen en een paar reepjes paprika snijden
  • Het gehakt breng ik smaak met wat shoarmakruiden
  • Bak het gehakt rul met de knoflook, paprika en uien
  • Als laatste roerbak ik ook de spinazie mee zodat die nog wat gaat slinken
  • Schep alles in een kom en doe er dan de feta in blokjes bij, ook de ricotta en de rozijntjes doe ik in die kom (eventueel nog wat peper en zout toevoegen maar op zich is dat echt niet nodig)
  • Schep alles goed door elkaar
  • De quichevorm invetten met iets van olie of boter
  • Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg
  • Schep de inhoud van de kom in de quichevorm
  • De spinazietaart met gehakt kan nu de oven in
  • Na minimaal een half uur wachten is je spinazietaart met gehakt en feta klaar
  • De timing verschilt per oven (regelmatig kijken en als je taart te snel donker dreigt te worden kan je er aluminiumfolie overheen doen)

Veel plezier met dit lekkere recept voor spinazie quiche met gehakt uit de oven

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*