Spinazietaart met ham

spinazie voor spinazietaart
spinazie voor spinazietaart

Zin in een makkelijk recept voor spinazietaart met ham? Lees dan snel verder. Niks moeilijks aan hoor, zo’n spinaziequiche maken.

Waar je wel op moet letten is dat je de vulling niet te ‘nat’ maakt. Je moet de vulling dus goed laten uitlekken en dan kan er maar weinig fout gaan met je hartige taart.

Laten we beginnen bij het begin: je boodschappenlijstje

Ingrediënten voor spinazietaart met ham

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 600 gram spinazie (diepvries deelblokjes zonder room)
  • 300 gram hamreepjes
  • 3 eieren
  • 125 ml creme fraiche
  • 100 gram belegen geraspte kaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • Klein beetje olie

Hoe maak je makkelijk een spinazietaart met ham?

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • De deelblokjes spinazie zet ik heel even in de magnetron (2 min)
  • De ui in kleine blokjes snijden en in een pan met een beetje olie bakken
  • Dan de spinazie en de ham toevoegen en goed blijven omscheppen tot het helemaal goed warm is, als laatste nog even een geperst teentje knoflook toevoegen en nog heel even alles omscheppen en verwarmen
  • Giet het kookvocht zo goed mogelijk af
  • Breek de eieren in een kom en roer de creme fraiche door de eieren heen en voeg dan de kaas toe aan dit mengsel. Even goed doorroeren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork een paar gaatjes in het deeg
  • Schep het spinaziemengsel in de hartige taart vorm en verdeel het netjes over de bodem
  • Giet daarna het eimengsel over de spinazietaart
  • De spinazietaart kan nu de oven in en daarna is het wachten geblazen…
  • Na ongeveer 35 minuten is je hartige spinazietaart klaar

Eet smakelijk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*