Spinazietaart met zalm

Deze spinazietaart met zalm is heel eenvoudig zelf thuis te maken
Deze spinazietaart met zalm is heel eenvoudig zelf thuis te maken

Spinazie en zalm, een prima combinatie voor een lekkere quiche (ofwel hartige taart) Een spinazietaart met zalm kan je zowel als lunch of diner gebruiken. Het ziet er moeilijk en indrukwekkend uit maar eigenlijk is een spinazietaart juist heel makkelijk om te maken.

Deze versie is met zalm maar er zijn genoeg andere lekkere combinaties te bedenken voor hartige taart met spinazie, deze site staat er vol mee. Kijk even links in de kantlijn voor meer lekkere spinazietaarten. Ik maak al mijn spinazietaarten met bladerdeeg, dus lekker en makkelijk om zelf een keer te proberen.

Ingrediƫnten voor spinazietaart met zalm

  • 5 a 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 rode ui (kan ook met gewone witte ui hoor, de rode is iets milder van smaak)
  • 2 ons spinazie (echte verse spinazie gebruiken)
  • 2 ons gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 100 gram creme fraiche
  • 100 gram pittige geraspte kaas
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 1 flinke roma tomaat (of een andere smaakvolle tomaat)
  • Peper en zout naar smaak
  • Drupje olijfolie
spinazietaart met zalm kan je prima zelf thuis maken
spinazietaart met zalm kan je prima zelf thuis maken

Zelf spinazietaart met zalm maken in een paar simpele stappen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Het bladerdeeg laten ontdooien
  • De rode ui snipperen en even roerbakken samen met de spinazie, tot de spinazie flink geslonken is. Daarna evt kookvocht weg laten lopen
  • Vet een quichevorm in met wat boter of olie
  • Bekleed de bakvorm voor hartige taart met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in
  • Leg de plakjes zalm onderop, en doe de spinazie met uien daar bovenop
  • De creme fraiche met de eieren loskloppen en de bieslook ook meteen toevoegen
  • Roer dan de geraspte kaas er ook doorheen en breng op smaak met wat peper en zout
  • Giet dit mengsel over de spinazietaart
  • Als laatste de tomaat in plakjes snijden en de plakjes tomaat bovenop leggen
  • Zet de spinazietaart met zalm nu in de voorverwarmde oven
  • Bak de spinazietaart met zalm in 45 minuten gaar (tijd verschilt behoorlijk per oven, controleer met een sateprikker)

Serveer de taart warm als maaltijd, eventueel aangevuld met een lekkere groene salade.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*