Vegetarische spinazietaart met feta

spinazietaart met feta
spinazietaart met feta

Spinazie en feta zijn  een perfecte combinatie. Vooral in de Griekse keuken zie je de combinatie vaak. Niet voor niets natuurlijk. Die Grieken weten wel wat lekker eten is. De standaard Griekse spinazie-feta taart zet ik binnenkort ook op de site (lekker met knapperig filodeeg)

Nu eerste het recept voor de simpele “Hollandse versie” van spinazietaart met feta

Ik maak deze taart meestal zonder vlees maar met een pakje spekjes erbij kan natuurlijk ook

Wat heb je nodig voor deze heerlijke hartige taart met spinazie en feta?

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 450 diepvries bladspinazie (op tijd laten ontdooien)
  • 200 ml creme fraiche
  • 3 eieren
  • Peper en zout naar smaak
  • 200 gram feta
  • 1 ui
  • Handje cashewnoten
  • Klein beetje boter
  • Teentje knoflook

Hoe maak je makkelijk een spinaziequiche met feta?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Ontdooi de spinazie en de plakjes bladerdeeg
  • De ui pellen en snipperen
  • Bak de ui in een koekenpan en doe als laatste nog een lekker teentje knoflook bij de uitjes
  • De spinazie heel goed uitknijpen, al het vocht moet er zoveel mogelijk uit
  • Nu bekleed je een quichevorm met het bladerdeeg, prik er met een vork een paar gaatjes in
  • De uitgelekte spinazie mengen met de uitjes en knoflook en dat drapeer je op de bodem van je spinazietaart, netjes over de bodem verdelen
  • De feta verkruimelen of in kleine blokjes snijden en dat verdeel je over de spinazie
  • In een kom de eieren loskloppen, de creme fraiche erdoor roeren en op smaak brengen met wat peper en zout
  • Giet dit mengsel over de taart
  • Nu kan de spinaziequiche de oven in, in totaal heeft de taart 40 a 45 minuten nodig om gaar te worden
  • De cashewnoten grof hakken
  • Pas 5 minuten voordat de taart klaar is doe ik de cashewnootjes op de taart (anders verbranden ze heb ik gemerkt) dan nog even terug de oven in
Overgebleven feta kan je mooi verwerken in een tomatensalade, dat is heerlijk naast je spinazietaart
Overgebleven feta kan je mooi verwerken in een tomatensalade, dat is heerlijk naast je spinazietaart

Serveer deze spinazietaart met een lekkere tomatensalade

 

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*