Vegetarische spinazietaart met geitenkaas en verse spinazie

geitenkaas voor de vegetarische spinazietaart
geitenkaas voor de vegetarische spinazietaart

Zachte geitenkaas, je bent er gek op of je haat het. Voor alle geitenkaas liefhebbers hier een heerlijk recept voor spinazietaart met geitenkaas.

Ik gebruik voor deze spinazietaart een zachte geitenkaas zoals Bettine blanc. Geen extra smaakjes zoals honing, gewoon de standaard zachte geitenkaas nemen. Drupje honig voegen we zelf evt. wel toe toch?

Ingrediƫnten voor vegetarische spinazietaart met geitenkaas

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 400 gram verse spinazieblaadjes
  • 4 eieren (maat M)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 ml kookroom
  • 150 gram geraspte pittige kaas
  • Peper en zout
  • Handje pijnboompitjes

 

Vegetarische spinazietaart maken in een handomdraai

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden

    Kinderen zijn meestal gek op spinazie(taart)
    Kinderen zijn meestal gek op spinazie(taart)
  • Laat het bladerdeeg ontdooien
  • Doe de spinazie in een grote pan met een beetje water en kook de spinazie 5 minuten (blancheren). De spinazie is nu zacht en helemaal geslonken
  • Doe de spinazie in een vergiet en laat het heel goed uitlekken, daarna nog een beetje uitknijpen, zoveel mogelijk vocht verwijderen
  • In een kom de eieren loskloppen
  • Peper en zout toevoegen aan de eieren en een geperst teentje knoflook
  • Kookroom en de twee soorten kaas toevoegen en flink doorroeren met een vork (evt. staafmixer gebruiken)
  • Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in
  • Schep de uitgelekte spinazie in de quichevorm en verdeel de spinazie over de bodem
  • Giet dan het eiermengsel over de vegetarische spinazietaart
  • Zet de spinazietaart met geitenkaas nu ion de voorverwarmde oven
  • Na 30-40 minuten is je vega spinaziequiche klaar (vulling = droog en bladerdeeg is knapperig en lichtbruin)
  • Ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan roosteren en als de taart klaar is verdeel je pijnboompitjes over de taart

Ps. Pijnboompitjes vooraf al over de taart strooien is geen succes, de pitjes verbranden dan heel snel en vooraf IN de taart doen was ook geen succes, dan worden ze niet knapperig maar een beetje zompig. Achteraf over de taart strooien bleek toch het beste te werken, ook al rollen ze alle kanten op. Het gaat tenslotte om de smaak toch?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*